Danske kommuner må lave gratis internet – men kun til turister

Kommunerne har hidtil ikke måttet stille gratis trådløst internet til rådighed i eksempelvis centrum af byerne, men det bliver nu muligt som følge af en bred aftale i Folketinget, skriver Berlingske.

Aftalen handler om turisme, og det betyder da også, at kommunerne kun må stille det gratis internet til rådighed for turister med den aftalte ændring af teleloven.

Flere kommuner har tidligere udtrykt ønske om at tilbyde gratis internet til alle borgere, men det ville være i unfair konkurrence med de private internetudbydere.

Med den nye aftale får kommunerne mulighed for at opsætte gratis trådløst internet ved seværdigheder, turistkontorer og andre områder, hvor det kan gavne turister, som ellers ville være afhængige af roaming på mobilt internet for at få adgang til at udnytte den digitale information, som stilles til rådighed for turister.

Læs også: Teleindustrien: “Gratis internet i kommuner er en helt skæv udvikling”

Men telebranchen er skeptisk i forhold til at forhindre, at almindelige lokale borgere vil bruge det gratis netværk.

»Vi kan sagtens forstå behovet for, at turister i Danmark skal have let adgang til nettet. Spørgsmålet er, hvordan man får begrænset netværket til kun at omfatte turistformål. For det er vigtigt, at kommunerne ikke forvrider konkurrencen i forhold til de private selskaber,« siger direktør Adam Lebech fra ITEK til Berlingske.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>