Danskerne klagede 14.950 gange over spam sidste år

Indboksen hos Forbrugerombudsmand Henrik Øe bugner – ikke på grund af spam, men på grund af klager over spam. Det fremgår af Forbrugerombudsmandens årsberetning for 2013.

Ved siden af arbejdet med større sager om for eksempel bankkrak driver Forbrugerombudsmanden nemlig også en klagetjeneste for spam-mails, og den førte sidste år til 14.950 klager fra danskerne over spam fra ind- og udland. Det kunne faktisk have været flere endnu, for klager fra september og oktober er ikke regnet med på grund af en teknisk fejl.

De mange henvendelser bliver brugt til at udpege især de værste danske syndere, som forbrugernes beskytter så kan udvælge nogle af hver måned og tage affære. I 2013 førte det til politianmeldelse i fem sager, hvor fire af dem endte med bøder på mellem 5.000 og 10.000, mens den femte havnede på en bøde på 50.000 kroner.

Læs også: Nyhedsbrev udløser spambøde på 10.000 kroner

Udover spam-klager via spam-klagetjenesten modtog Forbrugerombudsmanden cirka 6.000 henvendelser i løbet af året og fik tid til at se på godt halvdelen. Et område, der kun førte til ganske få klager, var markedsføring af bredbånd, selvom reglerne blev strammet i løbet af året. En af klagerne førte dog til, at TDC ændrede markedsføringen. Teleselskabet havde reklameret med ’20 mbit/s – garanteret’, selvom kun 45 procent af kunderne kunne få den hastighed, skriver Forbrugerombudsmanden i årsberetningen.

I samarbejde med Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har Forbrugerombudsmanden også lavet nye retningslinjer for betalinger på nettet, for eksempel om hvordan en forbruger kan få sine penge retur, hvis man fortryder et køb. De nye regler træder i kraft 1. september 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>