Staten forlænger DIFO’s administration af dk-domænet med seks år

Det bliver Dansk Internet Forum og underselskabet DK-Hostmaster, som vil bestyre det danske domæne på internettet i mange år frem. Erhvervsstyrelsen har nemlig valgt at forlænge kontrakten med seks år, frem til 21. juni 2021.

DIFO vandt nemlig en hårdkogt konkurrence mod organisationen DotDK tilbage i 2009 og skulle dermed i første omgang stå for driften af dk-domænet fra 2009-2015. Den aftale er altså nu blevet forlænget med yderligere seks år, uden et udbud. Det skriver Erhvervsstyrelsen.

»Det er vigtigt, at danske virksomheders og borgeres digitale identitet understøttes effektivt. Forudsætningen for det er en stabil og sikker drift af det danske internetdomæne .dk. Den opgave har DIFO hidtil udført godt. Det viser høringssvarene fra internetsamfundet helt markant. Derfor udstedes en ny tilladelse til DIFO,« udtaler kontorchef Jakob Juul fra Erhvervsstyrelsen i den anledning.

Høringssvarene indløb i anledning af en bred høring i løbet af foråret 2014, hvor DIFO’s arbejde skulle evalueres. Her var altså så høj grad af tilfredshed, at styrelsen valgte at fortsætte med denne løsning.

Tilbage i 2008 og 2009, da kampen stod mellem DIFO og udfordrerne DotDK, var der en hård tone mellem de to konkurrenter. DotDK, som havde det internationale firma Afilias i ryggen, kom med et koncept, hvor hostingfirmaer kunne opkræve betalingen for brugen af et dk-domæne, i stedet for at kunderne separat skulle betale hos DK-Hostmaster og for hosting. Den model vakte meget debat i branchen. Omvendt var der opbakning til de nye teknologiske løsninger, som DotDK ville indføre, og DIFO har siden indført flere af dem.

Læs også: DK-Hostmaster vraget fra .DK-domæner

Læs også: Bedre teknik slog Difo af banen

Kampen endte først med en sejr til DotDK, som i 2008 blev valgt som vinder på grund af en overlegen teknisk løsning. Men DotDK blev droppet igen, fordi organisationen ikke kunne fremvise bred nok opbakning fra it- og internetbranchen. I stedet kom DIFO på banen igen og kunne i februar 2009 blive kåret som endelig vinder af kampen.

Læs også: DIFO er kåret som endelig vinder i domænekampen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>