Dobbelt så hurtig PCI-bus løber ind i fysik-mur

En ny udgave af PCI Express-bussen, PCIe 4.0, er næsten klar, men gruppen bag standarden har været nødt til at tilføje en vigtig ændring til serverdesignspecifikationerne for at opveje et teknisk problem. Det skriver The Register.

Det betyder, at standarden formentligt ikke når at blive færdig før begyndelsen af 2016. PCIe 4.0 lover ellers dobbelt så stor båndbredde og hastighed som det i dag er muligt med PCIe 3.0, som bruges til både grafikkort i pc’er, netværkskort og flash-baseret storage i servere.

Netop serverne udgør et problem, fordi det i praksis ikke kan lade sig gøre at opnå de hastigheder med PCIe 4.0, som standarden lover, hvis det skal ske over de afstande, som i dag bruges i servere. I servere er afstanden for PCIe 3.0 op til 20 tommer, men PCIe 4.0 kan højst klare 10 til 12 tommer, før fysikkens love siger fra.

Det kunne lade sig gøre at øge afstanden for PCIe 4.0, men det ville kræve, at man skifter til andre materialer, og det vil sætte prisen op. Derfor har standardiseringsgruppen valgt at foreslå en komponent, som kan sidde midtvejs på bussen og sikre, at signalet går korrekt igennem hele vejen.

PCIe 4.0 vil være bagudkompatibel med alle tidligere udgaver af bussen, og prisen vil også ligge på samme niveau som PCIe 3.0. Ønsket om at holde prisen nede har ikke kun ført til den ekstra designtilføjelse, det har også betydet, at hastigheden kun bliver fordoblet.

På papiret ville det kunne lade sig gøre at firedoble båndbredden, men det vil kræve dyrere materialer og fremstillingsprocesser, skriver The Register.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>