Microsoft lukker 59 sikkerhedshuller i Internet Explorer

Hvis der stadig sidder brugere med Internet Explorer på Windows XP, så er juni måneds sikkerhedsopdateringer fra Microsoft rigtig dårligt nyt. Blandt opdateringerne er nemlig én til Internet Explorer, som lukker hele 59 sikkerhedshuller.

Alle versioner af Internet Explorer fra version 6 til 11 er ramt og dermed formentlig også brugere med Internet Explorer på Windows XP. Men da Windows XP ikke længere supporteres af Microsoft, er der ingen opdatering til Windows XP.

To ud af de 59 sikkerhedshuller har været offentliggjort, men ifølge Microsoft er der ikke fundet eksempler på, at sikkerhedshullerne er blevet udnyttet.

De 59 sikkerhedshuller lyder af usædvanlig meget, men langt størstedelen af dem er beslægtede. 54 af sårbarhederne handler om Internet Explorers håndtering af objekter i hukommelsen. Samlet set er der tale om kritiske sårbarheder, som vil kunne udnyttes til at afvikle og installere malware, hvis en bruger besøger en hjemmeside med et ondsindet script.

Derudover har Microsoft også frigivet to opdateringer, som lukker sikkerhedshuller i blandt andet Office-pakken, som handler om håndtering af grafikfiler og skrifttyper. Den ene af disse opdateringer har Microsoft kun givet betegnelsen ‘vigtig’, men i et blogindlæg vurderer Microsoft alligevel, at der er tale om sårbarheder, der formentlig vil blive forsøgt misbrugt inden for de næste 30 dage.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>