Farlige tændingslåse: Yderligere 3,4 millioner biler tilbagekaldt

General Motors må endnu en gang tilbagekalde en række bilmodeller på grund af produktionsfejl. Denne gang drejer det sig om 3,36 millioner biler, skriver blandt andre Reuters.

Det er stadig fejlen i bilernes tændingslås, der spøger. Fejlen gør, at nøglen kan dreje og slukke bilen, mens den er i brug og bevægelse. Det resulterer i, at flere funktioner som airbags og bremser slår fra.

Læs også: Tunge nøglebundter slukker af sig selv motoren på fejlramte biler

Samme fejl har tidligere ført til tilbagekaldelser, og fejlen er således også udpeget som årsagen til flere hundrede ulykker i USA, hvoraf 13 har haft en dødelig udgang.

I foråret tilbagekaldte General Motors de første 2,6 millioner biler på grund af samme fejl.

Læs også: General Motors var flere år om at reagere på dødsensfarlig startspærrefejl

Fejlen har skabt forargelse, da det kom frem, at General Motors’ ingeniører havde bemærket fejlen for mere end ti år siden, hvilket altså ikke har ført til handling, før det kostede menneskeliv. Derfor søsatte amerikanske myndigheder og kongressen en undersøgelse af selskabet for at komme til bunds i sagen.

Den seneste tilbagekaldelse drejede sig primært om modellen Chevrolet Cobalt, mens modellerne denne gang tæller blandt andet Buick LaCrosse, Cadillac DeVille og Chevrolet Impala som nogle af de mest udbredte modeller, mens den sidstnævnte model er den eneste, der stadig findes i produktion.

Læs også: GM tilbagekalder endnu 2,6 millioner biler

Samlet har General Motors i år måttet tilbagekalde hele 20 millioner biler på verdensplan, hvoraf den omtalte fejl med tændingslåsen har udgjort 6,5 millioner tilbagekaldelser.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>