FBI og Europol koordinerer angreb på ZeuS-botnet

I et forsøg på at lukke for botnettet Gameover ZeuS har FBI i samarbejde med Europol og det britiske politi koordineret en række anholdelser på bagmændene bag botnettet. Det skriver Krebs on Security.

Gameover ZeuS-botnettet har inficeret mellem en halv og en hel million Windows computere. De inficerede computere bliver høstet for følsomme finansielle og personlige oplysninger. Derudover bliver botnettet lejet ud til at udsende spam og lignende aktiviteter.

Gameover-botnettet er baseret på kode fra ZeuS-trojanen, en berygtet familie af malware, der er anvendt i utallige online bankrøverier. ZeuS er normalt blevet solgt til hvem som helst med et par tusinde dollar, men Gameover-udgaven har siden oktober 2011 været under kontrol af en gruppe hackere i Rusland og Ukraine.

Ifølge det amerikanske Justitsministerium har hackerne stjålet for omkring 100 millioner dollar eller omkring 550 millioner danske kroner. Derudover er botnettet blevet til at låse ofres computere, for derefter at forlange en løsesum for at låse den op igen.

Ofre af malwaren kan læse her, hvordan den kan fjernes igen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>