Fejl: Jobcenter udleverede 52 cpr-numre til borger

Ved en fejl har Jobcenter Hillerød udleveret cpr-numre på 52 andre borgere til en mand, der havde søgt aktindsigt i sin egen sag. Det skriver Hillerød Posten.

Fejlen skete, da borgeren i forbindelse med aktindsigten fik udleveret en bunke papirer, hvor der lå tre dokumenter, som opremsede navne og cpr.-numre på 52 andre borgere samt navn, adresse og uddannelsesplan.

»Jeg tænkte, sådan noget må bare ikke ske. Hvor mange har nu mit personnummer? Jeg synes, det er lemfældig omgang med papirer, især i disse tider med id-tyveri og lignende,« siger manden, som ikke ønsker at stå frem med navn, da han stadig er i forhandlinger med kommunen om sin sag, til Hillerød Posten.

Læs også: Datatilsynet: CPR-nummeret er ikke en følsom personoplysning, men du må alligevel ikke offentliggøre andres

Jobcenterchef Stine Hollendsted erkender fejlen, som hun betegner som alvorlig, og beklager dybt.

»Der bliver fremover ikke kun én medarbejder, som tjekker papirerne, men også en faglig koordinator, som kigger papirerne igennem, inden de bliver udleveret til borgeren. Det er noget ekstra, vi gør for at undgå fejl som denne,« siger Stine Hollendsted til Hillerød Posten.

Hun fortæller desuden, at jobcentret har oplevet en lignende fejl for et års tid siden i en anden afdeling.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>