Gave fra Samsung: MDM-systemet Knox bliver standard i Android

Da smartphones blev standardudstyr på danske arbejdspladser, fik de fleste it-chefer også en lidt mere kompliceret opgave end tidligere, nemlig at administrere sikkerheden på medarbejdernes telefoner, som nu var blevet små computere.

Men med den kommende version af Android, der får et navn med L, bliver det nemmere at holde private fornøjelser helt ude af virksomhedens it-setup. Android får nemlig et indbygget mobile device management-system, der deler telefonen op i to helt adskilte, virtuelle telefoner, en til arbejde og en til privat brug. Det annoncerede Google på konferencen I/O, ifølge Digi.no.

Dermed kan it-chefen sætte strikse regler op for arbejdsdelen af telefonen, for eksempel ved kun at tillade bestemte applikationer, mens der er helt frit spil for medarbejderen, når telefonen bliver skiftet over til privat-modus.

Systemet minder meget om Samsungs Knox, og det er ikke tilfældigt. Samsung har nemlig foræret al koden bag Knox til Android-styresystemet, efter at have udviklet og brugt Knox på egne telefoner. Det tyder på, at Android får hele Knox-pakken, der også omfatter blandt andet kryptering af data og VPN-forbindelser.

Har man en telefon med Android 4.0 eller opefter, kan man få en del af funktionaliteten fra den nye sikkerhedsløsning ved at installere en app oven på styresystemet, forklarede Google.

En anden del af satsningen på at få bedre fat i erhvervsmarkedet bliver en ny serie telefoner, der er certificerede som velegnet til arbejdsbrug. Det sker under navnet ’Android for Work’, og telefoner med dette stempel vil komme på markedet til efteråret, fra en lang række kendte Android-producenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>