Folkemøde-deltagere skal afgive telefonnummer eller NemID for internetadgang

Det er overvågning, når gæsterne til Folkemødet på Bornholm skal afgive deres personlige oplysninger for at få adgang til internettet via det trådløse netværk, som stilles til rådighed. Det mener Amnesty International, skriver Ritzau ifølge Politiken.

For at få adgang til wifi-netværket skal brugerne enten oplyse deres telefonnummer eller logge på via NemID. Det, der kan være særlig problematisk er, at Folkemødet er et politisk arrangement.

»Arrangørerne går for vidt i deres registrering og overvågning, når de kræver NemID eller mobilnumre af gæsterne på Folkemødet. De skylder en god forklaring på, hvorfor gæsterne skal registreres, i særdeleshed når der er tale om et politisk møde,« siger vicegeneralsekretær Trine Christensen fra Amnesty International i Danmark til Ritzau.

Det er Bornholms Regionskommune, som står for arrangementet, og det trådløse netværk er leveret af Netic.

Indtil for nylig var der krav om, at internetudbydere skulle registrere alle brugere i henhold til logningsbekendtgørelsen. Kravet om sessionslogning er imidlertid for nylig bortfaldet, fordi det ifølge justitsminister Karen Hækkerup har vist sig ikke at være et brugbart redskab for politiet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>