Forsker suspenderet for bitcoin-mining på universitetscomputere

En amerikansk forsker er blevet suspenderet for at udnytte supercomputere på to universiteter til at ‘producere’ bitcoins – det såkaldte bitcoin-mining. Selv hævder han, at han var i gang med at udføre tests.

National Science Foundation, en organisation under den amerikanske regering, oplyser, at deres udstyr er blevet brugt til bitcoin-mining for omkring 45.000 danske kroner. Udstyret, der blandt andet inkluderer to supercomputere, har haft til huse på to unavngivne universiteter, der begge har fastslået en uautoriseret brug af deres it-systemer.

Læs også: Amerikansk bitcoin-mine tjener 40 mio. kr. pr. måned

Det bliver hævdet, at forskeren har anvendt fjernadgang og samtidig forsøgt at sløre sine spor. Blandt andet ved at tilgå den ene supercomputer fra et spejlwebsted i Europa.

En lignende hændelse fandt sted i februar, da en forsker fra Harvard blev taget i at producere en anden virtuel valuta, dogecoins. Ved at bruge Harvard-netværket Odyssey, der udnytter styrken fra tusindvis af CPU-kerner, lykkedes han med at producere et ukendt antal af dogecoins, der kunne have været flere hundredetusinde dollars værd.

I øjeblikket har en bitcoin en værdi på omkring 670 dollars eller 3700 danske kroner. Det gør bitcoin-mining til en lukrativ forretning, men ikke desto mindre strengt forbudt for universitetsansatte forskere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>