Fortsat mystik om Truecrypt-kryptering: Stadig eneste mulighed i Amazons sky

Det er fortsat et ubesvaret spørgsmål, hvorvidt det er sikkert at benytte Truecrypt-krypteringssoftwaren, efter udviklerne bag projektet forlod det i maj og efterlod en advarsel om, at softwaren ikke var sikker.

Det kan være et problem for brugerne af Amazons storage-sky S3, som kun har mulighed for at bruge Truecrypt til kryptering af data på tjenesten. Det skriver The Register.

Læs også: Mystik: Er Truecrypt-kryptering blevet usikker?

Truecrypt har ellers været anset som ét af de bedste bud på krypteringssoftware, der var fri fra kommercielle interesser og samtidig også potentielt for pres fra regeringer. Men den pludselige lukning af projektet har sået tvivl om, hvorvidt der findes bagdøre i softwaren.

Udviklerne har holdt sig anonyme, og det har sat gang i spekulationer om, hvem der i virkeligheden står bag. Andre vurderer, at lukningen af projektet kunne være tegn på, at udviklerne har valgt at lukke det, fordi myndigheder har forsøgt at lægge pres på dem.

En nærmere revision af Truecrypt-koden er undervejs, og der er nu frigivet en version af softwaren, som er blevet kigget igennem for svagheder i de centrale dele af krypteringsfunktionerne, skriver Threat Post.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>