Google på vej med Android-apps på Chromebooks

Chromebook-konceptet har fra starten handlet om at køre applikationer i browseren, suppleret med lidt offline-support til de mest kritiske apps. Men nu udvider Google konceptet og vil lade Chrome OS understøtte alverdens Android-applikationer også.

Det fortalte Google på firmaets egen konference I/O i San Francisco onsdag, ifølge The Next Web.

Fra scenen blev det demonstreret, hvordan man fra det browser-baserede styresystem kunne installere en Android-app på maskinen. Men teknikken bag er ikke helt klar til lancering. Det er stadig tidligt i processen, fortalte Google.

Ved at lade Chromebook-brugere få adgang til de over én million Android-apps, der er udviklet til nærmest ethvert tænkeligt formål, bliver Googles pc-platform pludseligt mere attraktiv for dem, som er usikre på udvalget af web-apps til Chrome OS.

Da de fleste Chromebooks er billige bærbare maskiner uden touchskærm, vil det dog stille nye krav til udviklerne af Android-apps, med mindre Google finder på en smart løsning til at få alt til at fungere i pc-formatet også.

Hvornår Google forventer at få det hele til at spille og åbne alle Chromebooks for Android-apps, ville Google ikke sige noget om.

Google lancerede Chrome OS i 2010, i begyndelsen uden den store succes. Men de seneste par år har især amerikanerne været glade for de oftest meget billige maskiner, som også har fundet vej til mange skoler, i stedet for klassiske Windows- eller Mac-computere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>