Politikere vil fyre Metroselskabets ledelse: »De har løbet om hjørner med os«

Flere transportordførere raser over Metroselskabet i Politiken, efter at en rapport fra Rigsrevisionen har vist, at selskabet uretmæssigt har tørret forsinkelser på byggeriet af på klagende naboer, selvom selskabet reelt har været bagud med byggeriet, længe før klagerne blev indgivet.

Læs også: Rapport: Cityringen var forsinket allerede inden støjklagerne

Metroselskabet har et stort forklaringsproblem, mener blandt andet Enhedslisten.

»Rigsrevisionen skyder en alvorlig pil igennem Metroselskabets forsøg på at skyde skylden for forsinkelserne over på naboklagerne,« siger partiets transportordfører, Henning Hyllested, til Politiken.

Han ønsker at afsætte selskabets ledelse.

»Jeg mener sgu simpelthen, at man burde fyre direktionen med Henrik Plougmann Olsen i spidsen. Den er jo også gal med styringen af selskabet, kan vi læse ud af rapporten,« siger Henning Hyllested til Politiken.

Han får opbakning af SF, hvor partiets transportordfører, Karsten Hønge, mener, at selskabet har løbet om hjørner med borgere og politikere. Han ønsker derfor også vidtgående ændringer i ledelsen.

»Det er ikke første gang, at jeg sidder og bliver dødtræt af selskabets ledelse. De tromler borgerne, og de trækker på skuldrene af politikerne. De præcise konsekvenser vil jeg tænke lidt over, men det her skal have konsekvenser«, siger Karsten Hønge til Politiken.

Også Venstre og de Konservative ønsker en tilbundsgående undersøgelse af selskabets arbejde fra transportminister Magnus Heunicke (S), men er dog ikke klar til at fyre Henrik Plougmann Olsen.

Ministeren selv lægger pres på selskabet på baggrund af Rigsrevisionens rapport.

»Der er ikke nogen undskyldning for, at noget løber ud af kontrol, det er der ikke. Jeg forventer, at de skal levere. Og første prøve bliver den forhandling, som de nu har med hovedentreprenøren om forsinkelser og fordyrelser,« siger ministeren til Politiken.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>