Ulovlig antibiotika i otte jyske svinebesætninger

Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold fandt ved kontrolbesøg denne måned 50 kg ulovlig medicin i en enkelt svinebesætning.

Prøver viser, at medicinen er et antibiotika af typen tetracyklin, som ikke er godkendt til at behandle dyr. Der er tale om bredspektret antibiotika, som har stor risiko for at fremme udviklingen af resistente bakterier, som gør det umuligt at behandle infektioner.

Nye prøver viser, at samme type antibiotika er fundet hos yderligere fem besætninger med samme ejer, mens medicinen også er fundet i to andre besætninger i Jylland. Styrelsen afventer samtidig svar på yderligere tre undersøgelser, hvorfor fangsten kan stige, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Det er bekymrende, at enkelte svineproducenter kan opføre sig så uansvarligt. De risikerer at bringe fødevaresikkerheden og den danske svineeksport i fare, når de gambler med ulovlig import af medicin. Antibiotika skal kun bruges til dyr, når de er syge – og kun med en dyrlæge involveret. Jeg er derfor tilfreds med, at vi hurtigt har fået inddæmmet problemet og fået sagen under kontrol,« siger Per Henriksen, der er veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.


Fødevarestyrelsen meddeler, at ejerne af besætningerne, der har modtaget den ulovlige antibiotika, er blevet politianmeldt. Samtidig har styrelsen nedlagt forbud mod at slagte svin fra de otte besætninger med konstateret brug af tetracykliner.

De tre andre besætninger, hvorfra der endnu afventes svar på prøver, er ligeledes underlagt et midlertidigt forbud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>