Guide: Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7




Det er længe siden, at et styresystem har delt vandene så meget som Windows 8. Windows 8 kom med mange gode opdateringer og tweaks i forhold til forgængeren Windows 7, der betyder, at Windows 8 er mere stabil og hurtig.

Men samtidig kom Microsoft som bekendt med “Modern UI”-overfladen, som mildt sagt har været direkte hadet af mange brugere.

Men er man en af dem, som enten har købt Windows 8, eller har købt en maskine, hvor det er installeret, så kan du med et par tricks få det til at ligne og opføre sig som Windows 7.



Start direkte på skrivebordet
Er man anti-8-person, så vil man for alt i verden undgå den nye startmenu, som består af store overskuelige, firkantede ikoner. Det fungerer rigtig godt til touch, men knap så godt med mus og tastatur.

Når man booter ens computer, starter det altid op i startmenuen, men med et par flueben kan du ændre det til, at computeren booter til skrivebordet.

Højreklik på processlinjen i bunden af skrivebordet, og tryk ‘egenskaber’. Tryk herefter på ‘Navigation’ og sæt et flueben i “Gå direkte til skrivebordet i stedet for Start, når jeg lukker på(…)”. Derefter vil du gå direkte til skrivebordet, efter at du har skrevet din kode ind.

Slut med “Hotcorners”
Samme sted slukker du også for Windows 8′s såkaldte ‘hot corners’. Specielt det venstre hotcorner kan være irriterende, hvis man skal ramme ‘filer’ ikonet i Word eller lignende, så slå de to felter fra i den øverste del af menuen.



Tryk på forstørrelsesglasset i Internet Explorers adressefelt



Vælg Google som standard søgemaskine under ‘Tilføjelsesprogrammer’.


Af-Bingificer Internet Explorer
Man kan som altid hente sine egne browsere til Windows 8, men Microsoft har rent faktisk gjort et ganske okay stykke arbejde i Internet Explorer, som ikke er lige så langsomt og trægt som tidligere versioner.

Men det er Microsofts egen søgemaskine Bing, som bruges som standard i Internet Explorer, hvis man bare skriver søgeordene i adressefeltet. Er man mere til Google, så kan man nemt få Google – eller andre søgemaskiner – som standardsøgefelt.

Tryk på forstørrelsesglasset i adressefeltet, og tryk derefter på tilføj i menuen, der kommer ned. I Microsofts iegallery kan du under tilføjelsesprogrammer finde Google som søgemaskine. Når du vælger den, skal du samtidig trykke ja til, at den skal være din standardsøgemaskine.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>