Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac’en for alvor flette fingre




Til efteråret vil Apple knytte tættere bånd end nogensinde før mellem på den side din iPhone og iPad og på den anden side din Mac. 

Det står klart, efter at Apples administrerende direktør Tim Cook og Apples software-chef Craig Federighi her til aften indtog scenen til Apples udvikler-konference, WWDC. Her blev de kommende udgaver af Apples styresystemer til iPhone og iPad, iOS 8, samt den tiende udgave af Mac-styresystemet, OS X, præsenteret.

Den nye udgave af OS X til Mac får navnet Yosemite efter den berømte nationalpark i Apples hjemstat Californien.

OS X Yosemite gør brug af det flade designsprog, som Apple i fjor lancerede med iOS 7. Det vil sige, at der er færre metaforer til fysiske produkter og færre 3D-effekter. Til gengæld bliver brugerfladen mere transparent, og Apple gør hyppigt brug af det “matterede glas-look”, som også bliver brugt i iOS.



Apple nye styresystem til Macen er opkaldt efter den californiske nationalpark Yosemite


Nye fælles-funktioner
Integrationen mellem de to styresystemer bliver især understreget af en række nye funktioner, der kommer til at knytte Mac og iOS-enhederne sammen. Den mest bemærkelsesværdige er Continuity, der gør det muligt at bruge en Mac-computer som en forlængelse af en iPhone. 

Til stor begejstring for publikum i Moscone Center i San Francisco demonstrerede Craig Federighi, hvordan det eksemplvis bliver muligt via en iPhone at foretage og modtage opkald direkte på en Mac-computer, selv hvis telefonen sidder i en oplader i den anden ende af huset.

Den samme funktion gør det ligeledes muligt at aktivere en iPhones internetdelingsfunktion direkte fra en Mac samt modtage og sende sms-beskeder uden at være i fysisk kontakt med telefonen. 

ICloud låner fra Dropbox
ICloud er i dag det bånd, der binder brugernes forskellige Apple-enheder sammen på tværs af platforme og hardware.

Det bånd blev forstærket yderligere ved aftenens præsentation, hvor Apple introducerede iCloud Drive.

Indtil nu har Apple satset på at gøre synkronisering af dokumenter usynlig.

Når du eksempelvis foretager opdateringer i et dokument, bliver ændringer automatisk og nærmest ubemærket skubbet ud til alle brugerens enheder. Men med iCloud Drive lancerer Apple et synligt drev, hvor brugerne kan gemme filer i mapper. Akkurat som mange af os kender det fra Dropbox eller Google Drive. I sagens natur bliver iCloud Drive en tæt integreret del af Apples økosystem. En integration som konkurrenterne sandsynligvis kun vil kunne drømme om at få adgang til.

Det er dog værd at bemærke, at iCloud Drive også vil blive tilgængelig for Windows-brugere.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>