Her er de forventede nyheder fra Googles I/O-konference

Arbejder du med Android, er der god grund til at spidse ører de næste par dage. Google holder nemlig den store, årlige konference I/O, hvor der normalt bliver annonceret nyt om Android og mange andre Google-projekter.

Ars Technica har set på, hvad man kan forvente at høre fra Google-scenen de kommende dage. Og mest ventet er nyt om Android Wear, der er Googles bud på et styresystem til ’wearables’, altså kropsbårne gadgets. Samsung har allerede forsøgt sig med ure baseret på et Samsung-udviklet styresystem, uden den store succes. Men med Android Wear får man meget foræret som udvikler, lyder vurderingen. Skriver man en app til Android Wear, fungerer den også med Android-telefoner, så den for eksempel nemt kan vise alle notifikationer fra telefonen.

Normalt får alle deltagere på Google I/O et stykke hardware med hjem, og alt tyder på, at det bliver et smart ur, så alle kan gå hjem og begynde at udvikle apps på livet løs til den nye platform.

Google forventes også at fortælle om den nye motor i Android, Android RunTime (ART), som skal afløse Dalvik. Om Dalvik bliver pensioneret helt, sammen med lancering af en ny udgave af Android, er uvist, men Google har allerede varmet op og installeret ART i Android 4.4 Kitkat som en frivillig mulighed. Forskellen på Dalvik og ART er især hastighed, for hvor Dalvik har just-in-time-kompilering, så koden bliver kompileret, når en app bliver åbnet, vil ART kun kompilere koden én gang, nemlig når app’en bliver installeret. Dalvik var nemlig designet til at spare på pladsen – et levn fra Androids barndom – mens ART i dag kan bruge mere lagerplads og til gengæld speede processen op og bruge mindre processorkraft og dermed batteri.

Der er mange andre bud på, hvad Google vil sætte på dagsordenen til I/O-konference i Ars Technicas gennemgang af programmet, blandt andet at Google nu indfører 64-bit arkitektur i Android, ligesom Apple gjorde det i iOS og lancerede iPhone 5s med en 64-bit-processor.

Men der er også mulighed for at få en smag af konferencen uden billet og en flyvetur til San Francisco. I Aalborg er en række virksomheder nemlig gået sammen om at afholde Google I/O Extended Aalborg, hvor der vil være live-streaming fra konferencen, men også mulighed for lidt mere lokale aktiviteter.

Blandt andet vil Googles danske udviklingsafdeling i Aarhus komme forbi og fortælle om programmeringssproget Dart, ligesom der bliver afholdt et programmeringsværksted med fokus på Google.

Det danske arrangement finder sted onsdag den 25. juni fra klokken 14 til 21 med plads til cirka 200 deltagere med den aalborgensiske it-virksomhed MapsPeople som vært.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>