Her er fremtidsplanerne for VR-brillerne Oculus Rift

I juli måned vil 40.000 eksemplarer af Oculus Rift Developer Kit 2 bliver afskibet og sendt afsted til udviklere over hele verden, som har forudbestilt en ’skærmbrille’. Så meget er sikkert, men derudover er tidsplanerne ikke lagt ret fast.

Det fortæller direktøren for Oculus Rift Brendan Iribe i et interview med Ars Technica, hvor han mest af alt har travlt med at nedtone forventningerne til salget af de første udgaver af den af mange længe ventede Oculus Rift-brille, der giver virtual reality nyt liv.

Når den første forbrugerrettede udgave af Oculus Rift kommer på markedet, vil den nok sælge lige over én million eksemplarer, lyder hans spådom, selvom Facebooks opkøb og pengetank vil gøre det muligt at sælge hardwaren med tab.

Det vil tage noget tid, måske to år, før der virkelig er kommet et gennembrud på markedet, med det helt rigtige spil eller andet indhold, der vil få salget af Oculus Rift til at brage derudaf, lyder vurderingen. Og til den tid har Oculus Rift version 2 klar til forbrugerne.

Mens firmaet tidligere har skullet kæmpe med en hel stribe tekniske vanskeligheder, før de var klar til at sende noget på markedet, er de fleste nu blevet ordnet, og nu er den store udfordring at få skabt et økosystem omkring Oculus Rift, lyder meldingen.

Læs også: Nu kommer udstyret, der giver ’virtual reality’ for alvor

Hvornår den første udgave af Oculus Rift til forbrugerne kommer på gaden er også et åbent spørgsmål. Tidligere har firmaet sagt slutningen af 2014 eller starten af 2015, mens der i dag ikke er en tidsramme. Men sker det ikke i løbet af 2015, vil det være en skuffelse, siger Oculus Rift-direktøren.

Tanken er nu, at udviklerne med den nye, forbedrede udvikler-version af brillen i hånden vil begynde at udvikle med Oculus Rift i tankerne, og så vil det derefter tage måske et år eller halvandet, før der er nok indhold til, at det giver mening at sende en forbruger-version på markedet, forklarer han.

Forsøg på at lave virtual reality-briller er ikke noget nyt, men Oculus Rift er blevet udnævnt til at være det bedste bud på en brugbar brille i mange år. Firmaet opstår, da en meget ung opfinder, den i dag 21-årige Palmer Luckey, stædigt på egen hånd forsøgte at forbedre konceptet og med tiden fik vakt interessen hos spil-pioneren John Carmack, kendt som manden bag de første gode 3D-spil som Wolfenstein. De fik banket en virksomhed op, som i foråret 2014 blev købt af Facebook for to milliarder dollars, omkring 11 milliarder kroner.

Læs også: Galleri: Sådan virker Oculus Rift-brillerne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>