Huawei klar med super-Wi-Fi: 10 gange hurtigere end almindelig Wi-Fi




Den kinesiske netværks-gigant Huawei er klar med en ny super-teknologi til Wi-Fi, som ifølge selskabet sprænger alle tidligere rekorder med flere længder og som tegner kursen for fremtidens trådløse internet-netværk.

Det er ifølge selskabet lykkedes Huawei-teknikerne at opnå en transmissionshastighed på 10,53 Gbps på 5GHz-frekvensbåndet i et testanlæg i selskabets hovedkvarter i Shenzhen i Kina.

Det kinesiske selskab vurderer, at teknologien vil være klar til kommerciel udrulning i 2018.

Nøgle-teknologi
Huawei har i arbejdet med at sætte super-turbo på de trådløse overførselshastigheder især fokuseret på en teknologi, som selskabet kalder for ‘MIMO-OFDA.’

Det er egentlig en kombination af flere teknologier.

‘MIMO’ står for ‘multiple in, multiple out’ og er udtryk for en teknologi, der anvender flere samtidige antenner på både sender- og modtagerdelen for at øge hastigheden.

‘OFDA’ står for ‘orthogonal frequency division multiple access’ og er en teknologi til at opdele de forskellige elementer i forskellige datastrømme.

Flere er på jagt
En række andre selskaber er ligeledes på jagt efter 10 Gbps-grænsen i de trådløse overførsler.

Du kan få tip til at sætte ekstra fut i dit Wi-Fi-anlæg her: Gratis værktøjer: Sådan toptuner du dit Wi-Fi-netværk

Huawei peger på, at smartphone- og mobility-bølgen i meget stor udstrækning er med til at øge efterspørgslen efter høje hastigheder i data-overførslerne.

Det gælder ifølge selskabet ikke mindst i tæt-befolkede områder, hvor teknologien skal kunne understøtte meget høje overførsler i eksempelvis kontorbygninger, sports-stadioner, indkøbscentre og lignende.

Læs også:

Sådan tredobler du Wi-Fi-hastigheden på din bærbar

Så hurtigt bliver det mobile bredbånd i Danmark

Trådløst netværk overfører 1 Gbps med laserpointere

Sådan overfører du en HD-film på 30 sekunder

Ny Macbook Pro første pc med Intels 10 Gbps Thunderbolt-teknologi



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>