I morgen kommer dit nye NemID – her er hvad du kan forvente




Den gode nyhed er, at du fra i morgen kan logge på omkring 2.000 offentlige it-services med din mobiltelefon med hjælp af NemID, som nu også kommer i en mobilvenlig Javascript-version.

Den dårlige nyhed er så til gengæld, at du i visse tilfælde skal helt op mod et halvt minut, før du er logget på diverse services via din smartphone.

Kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer til Computerworld, at den langsomme performance skyldes Javascripts-versionens meget kode, som har været nødvendig af hensyn til sikkerheden.

“Vi arbejder naturligvis på at gøre login-processen hurtigere for alle enheder uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er klart, at en ventetid på 30 sekunder på at logge ind er alt for lang tid,” siger hun.

Forskel på to iPhones
Cecile Christensen fortæller, at målet er at nå ned på en login-tid på 5-10 sekunder.

Det mål er dog også stærkt afhængigt af borgernes netværksforbindelser, deres telefoneners software og hardware i form af processorer.

“En iPhone 4S kan være langsom, mens en iPhone 5S kan logge hurtigt på,” eksemplificerer hun forskellen mellem to telefoners login-tider.

Mangler mobil-optimering
På den positive front kan det nævnes, at alle det offentliges selvbetjeningsløsninger fra tirsdag den 1. juli kan tilgås med mobile enheder.

Det er dog blot syv løsninger, der i første omgang har fået en brugervenlig overhaling med responsivt design.

Det drejer sig om 1) Anmeld flytning til udlandet, 2) Ansøg om begravelseshjælp, 3) Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter, 4) Ansøg om Navne- og adressebeskyttelse, 5) Ansøg om kropsbårne hjælpemidler, 6) Valg af læge og 7) Ægteskabserklæring.

Det betyder med andre ord, at knap 2.000 offentlige løsninger ikke er optimeret til mobilbrug. Du kan derfor komme til at møde forskellige grader af, hvad man ville kalde en god brugeroplevelse.

Eksempelvis kan du komme til at skulle zoome ind og ud for at komme ind i en given offentlig digitalløsning via den Javascript-baserede NemID-løsning.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>