IBM: Disse syv teknologi-trends kan du ikke komme uden om




I de seneste godt 30 år har it-giganten IBM kigget grundigt i krystalkuglen for at udpege fremtidige mega-trends inden for teknologi og forretningsudvikling.

Resultatet er i år kogt ned til syv pejlemærker.

Det er sket, efter at 3.000 IBM-forskere fra 13 laboratorier over hele verden med flere Nobelpris-vindere har været med til at nominere de vigtigste emner, som alle CEO’s, CIO’s og CTO’s bør skrive sig bag øret i det kommende årti.

Overskriften på årets forudsigelser er ‘systems of insights’, der udfordrer mange af de nuværende teknologi-anvendelser, hvad enten det drejer sig om intelligente sensorer, pc’er, it i biler eller sociale aktiviteter på nettet.

“Tidligere var den slags enheder og aktiviteter separerede, men vi mener, at det først bliver rigtig interessant, når man kombinerer disse ting,” siger executive briefing manager Stephan Schneider fra Big Blues Zürich-laboratorium i Schweiz, som er ansvarlig for IBM’s præsentation af de syv mega-trends.

Han nævner, at et eksempel på et ‘systems of insights’ kunne være Web 3.0 – også kaldet det semantiske web med en masse automatiserede processer bag kulisserne – men IBM’s bud på ‘systemer af indsigter’ er langt mere end blot et intelligent internet.

Betydning for samfundsudviklingen
Stephan Schneider fortæller til Computerworld, at IBM-forskerne deler deres fund og dermed reelt forretningshemmeligheder med omverdenen og de vigtigste kunder, fordi it-giganten på den måde får den bedste feedback omkring teknologi-udviklingen.



IBM’s executive briefing manager Stephan Schneider fra Big Blues Zürich-laboratorium i Schweiz peger på, at der kommer til at ske væsentlige ændringer inden for cloud computing i en overskuelig fremtid. Foto: IBM. 


Her fremhæver han, at IBM traditionelt har undersøgt samspillet med forretningsudviklingen, men at IBM-forskerne i de seneste år også har inddraget mega-trends i samfundsudviklingen for at få et mere nuanceret billede af folks teknologi-anvendelse og -behov.

“Eksempelvis er det meget vigtigt, at teknologidirektører forstår, hvor teknologien bevæger sig hen, så de kan binde teknologiudviklingen sammen med forretningen, sine medarbejdere og kunder,” siger Stephan Schneider.

Han hævder, at IBM har en succesrate på omkring 80 procent med at udpege de rette mega-trends, hvor begreber som Web 2.0, cloud computing, altid-forbundne-enheder og Internet of Things er blevet spottet i krystalkuglen i de seneste 10 år.

På spørgsmålet om IBM med sine omkring 430.000 ansatte så også er frontløbere til at tage sin egen medicin og implementere sine egne mega-trends smiler Stephan Schneider.

“Vi er en supertanker, og det tager naturligvis noget tid, før man kan vende en supertanker,” erkender han.

Du kan på næste side få et indblik i, hvad IBM mener vil forme it-verdenen i de næste 10 år.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>