Kina afslører Microsofts patentammunition mod Android

Microsoft har haft held med at få adskillige producenter af Android-enheder til at indgå aftaler om betaling af royalties for brugen af Microsoft-patenter i produkter med Android. Hidtil har de konkrete patenter været hemmelige, men nu ser de kinesiske myndigheder ud til at have afsløret dem, skriver Ars Technica.

Microsoft har tidligere sagt, at selskabet er i besiddelse af cirka 200 patenter eller patentgrupper, som bliver anvendt i Android. Microsofts patentsager mod Android-producenter har vakt opsigt, fordi Microsoft både konkurrerer mod Android med Windows og Windows Phone, og fordi selskabet har udtalt sig kritisk om patentsystemet.

Læs også: Microsofts juridiske chef kalder til kamp mod dårlige patenter

En del af de patenter, der nu er lagt frem, stammer ikke fra Microsoft selv, men fra opkøbet af et patentportefølje efter konkursen af teleproducenten Nortel, hvor Microsoft indgik i et konsortium.

Læs også: Google taber 6.000 patenter til Microsoft og Apple

Det betyder, at Microsoft blandt andet har fået fat i et patent, der vedrører positionsbestemmelse, hvor GPS-data kombineres med information fra mobilnetværket.

Hidtil har det angiveligt været en del af Microsofts strategi lighed med resten af sagerne om patenter at holde de konkrete patenter så hemmelige som muligt. Selve patenterne er i sagens natur offentlige, men præcist hvilke patenter der bliver brugt til hvad er sværere at gennemskue. Derfor er det svært at kende værdien af de 6.000 patenter, der var til salg sammen med Nortel-konkursboet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>