Version2 ramt af spam-bølge

Kære Version2-bruger

Siden lørdag formiddag er vi blevet ramt af en stor bølge af spam-trafik, der har omgået vores forskellige anti-spam foranstaltninger og er lykkedes med at oprette et stort antal brugere.

Disse brugere har oprettet kommentarer, begivenheder i IT-kalenderen samt selvstændige debatindlæg, fyldt med reklamer og links.

Særligt IT-kalenderen har været hårdt ramt, og vi har haft i omegnen af en kvart million hits på nogle af de falske begivenheder, genereret af spammerne selv.

Vi kan se, at der blandt andet har været meget trafik fra Rusland og Filippinerne.

For at begrænse angrebet har vi i første omgang aktiveret mere og strengere kontrol med indholdet og blokeret IP-adresser. Desuden er vi i gang med at undersøge, hvilke smutveje spammerne benytter sig af, så vi mere målrettet kan begrænse deres adgang til sitet.

Vi har også lukket midlertidigt for oprettelsen af begivenheder og nye forumtråde, så man vil se en fejlmeddelelse, hvis man trykker på “Tilføj indhold” i øverste højre hjørne af V2.
Vi kan dog forhåbentlig snart åbne for dette igen.

Det er ikke slut endnu, og vi oplever i skrivende stund stadig forsøg på at oprette falske brugere og indhold på sitet.

Det er vigtigt at sige, at spammerne ikke har opnået adgang til noget, som almindelige brugere ikke har adgang til, og der er altså ingen sikkerhedsrisiko forbundet med angrebet, på nær hvis man klikker på de links som indgår i spamindlæggene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>