Kinesiske Huawei jagter talenter på danske universiteter

Kinesiske Huawei opruster deres aktiviteter i Danmark. Siden det blev offentliggjort i efteråret, at mobiludstyrsproducenten skulle stå for opbygning og drift af TDC’s mobilnetværk, er virksomhedens danske afdeling vokset med omkring 200 nye medarbejdere.

Nu fortæller Huaweis danske landechef, Binbing Xiao, at virksomheden overvejer at oprette selvstændige udviklingsaktiviteter i Danmark.

»Vi undersøger mulighederne for at etablere Research and Development i Danmark. I øjeblikket er vores europæiske forskningsaktiviteter primært samlet i Sverige og Tyskland, men Danmark kunne være næste skridt,« fortæller Binbing Xiao til Ingeniøren.

Holder du dig orienteret om de nyeste it-job? Tjek Jobfinder.

Han forklarer interessen med, at Danmark er kendt for stærke forskningsmiljøer blandt andet inden for software og akustik. Huawei har da også allerede forskningsprojekter kørende med flere danske universiteter.

Jagten på de danske it-talenter er allerede gået i gang. Et nyoprettet program mellem telegiganten og danske universiteter skal knytte danske studerende tættere til den kinesiske mobiludstyrsproducent.


23-årige DTU-studerende Jesper Wass er blandt de første danske studerende, der skal besøge Huaweis kinesiske afdelinger som del af programmet Telecom Seeds for the Future. Photo: Kim Gripping

»Alene i Europa forventer vi at fordoble antallet af medarbejdere, der arbejder med innovation over de kommende tre år. Derfor er det helt naturligt for os at styrke forbindelsen til dygtige danske it-ingeniører,« siger Binbing Xiao.

Det nyoprettede program med navnet Telecom Seeds for the Future er et samarbejde mellem Huawei, DTU og Aalborg Universitet. I alt 50 studerende får over de kommende fem år mulighed for at besøge Huaweis afdelinger i Kina for at lære om innovation og fremtidens teknologier.

Læs også: It-iværksættere sender kølige VM-øl verden rundt

Blandt de udvalgte studerende er 23-årige Jesper Wass fra DTU Netværksteknologi og IT. På lørdag indleder han med ti medstuderende en treugers studietur med start i Huaweis hovedsæde, Shenzhen – populært kaldet Kinas svar på Silicon Valley.

»Jeg har altid været fascineret af Huaweis brugervenlighed. Studieturen er en kæmpe chance for at få indblik i, hvordan man bedriver udvikling på den anden side af kloden,« siger Jesper Wass.

Turen skal ikke alene introducere de studerende for Huaweis teknologi og innovation, men også give dem indblik i kinesisk kultur. Programmet er allerede blevet implementereret i andre europæiske lande som for eksempel Tyskland, England og Frankrig.

Læs også: It-talenter gider ikke Jylland

»Jeg håber at få en bedre fornemmelse af kinesernes syn på teknologi, som jeg tror er meget anderledes end vores. På det punkt har vi meget at lære,« fastslår Jesper Wass.

Huaweis danske afdeling har i dag omkring 300 medarbejdere. Siden 1. marts i år har Huawei leveret udstyr og drevet TDC’s landsdækkende mobilnetværk. Aftalen mellem parterne løber seks år frem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>