Lego blander fysiske klodser med virtuelle

Det er ikke nemt at lokke nutidens unger væk fra computeren eller mobiltelefonen, der byder på alverdens spændende spil. Men måske kan det lykkes Lego at smelte den analoge verden sammen med den digitale, så børnene i det mindste bruger en del af fritiden i selskab med de fysiske klodser.

I hvert fald forsøger Lego sig nu med en form for augmented reality – virkeligheden suppleret med et digitalt lag – i en ny serie under navnet Fusion.

Her skal man først bygge en Lego-model, og så får man adgang til et spil med en digital version af modellen i centrum, når de fysiske klodser fotograferes og genkendes af en tilhørende app.

Læs også: Smart sikkerhedshjelm forvandler fabrikken til augmented reality

I spillet vil brugeren løbende opleve, at der skal fotograferes nye simple Lego-modeller for at bringe historien videre. Man får altså først fuld fornøjelse af spillet, hvis man hele tiden bygger og indfanger nye Lego-ting.


For at komme i gang med Fusion-spillene, skal man først bygge en Lego-model, som man så fotograferer. (Foto: Lego)

Hver Fusion-æske rummer godt 200 Lego-klodser, som skal sættes sammen på en særlig plade, der har et mønster, som app’en kan genkende. Der kommer apps til både Apples iOS og Android, men indtil videre ikke til Windows.

Kun i USA indtil videre

Lego Fusion lanceres i USA til august, hvor tre spil med tilhørende klodser kommer på markedet. I Town Master skal man bygge og vedligeholde en by, i Battle Towers skal man bygge et middelaldertårn og kæmpe for sin overlevelse og i Create og Race konstruerer man en racerbil, som man kører med i spillet.

Til september kommer så et fjerde spil, nemlig Resort Designer, hvor man designer og bygger et feriecenter. Fusion-æskerne kommer til at koste 34,99 dollar stykket, hvilket svarer til knap 200 danske kroner. App’en kan hentes gratis.

Spillene er udviklet af Legos faste spilpartner TT Games, mens augmented reality-delen er baseret på Qualcomms Vuforia-platform. Den model, som skal genkendes af app’en, må højst være 16 klodser i højde og bredde, så der er grænser for, hvad man kan bygge i spillene.

Lego vil ikke sige noget om, hvornår Fusion kommer til Danmark:

»Vi kan ikke sige noget om eventuelle fremtidige planer for lanceringer i andre markeder,« lyder det fra pressechef Roar Rude Trangbæk.

Det er heller ikke lykkedes at få Lego til at afsløre flere tekniske detaljer eller planer for fremtiden for augmented reality i Lego-universet.

Man kan få en ganske lille forsmag på Lego Fusion på produktets website.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>