MH370-ulykke muligvis opfanget af undervandsmikrofoner

En række undervandsmikrofoner har opfanget en intens lyd, som muligvis kunne være lyden af det forsvundne MH370-fly, der styrter ned. Det kan indskrænke eftersøgningsområdet og på den måde gøre det lettere at finde det forsvundne passagerfly, skriver The Guardian.

Forskere fra Curtin Universitet i Australien, som har analyseret lyden, understreger dog, at lyden lige så godt kan stamme fra et jordskælv eller lignende. De vurderer, at sandsynligheden for, at lyden stammer fra flystyrtet kunne være helt nede på ti procent.

Lyden er opfanget af forskellige sensorer. Nogle opsat af FN til at monitorere atomsprængninger, og andre er sat i havet af australske forskere til brug i forskning. Blandt andre opfangede Curtin Universitet i Australien lyden på en sensor 40 kilometer uden for Rottnest Island, en lille ø uden for byen Perth. På samme tid blev lyden opfanget af en sensor fra FN’s overvågning af atomsprængninger ved Cape Leeuwin, der er det mest sydvestlige punkt i Australien.

FN analyserede data fra sensorerne kort tid efter flystyrtet, men fandt i første omgang ingen resultater. Men da man i eftersøgningen begyndte at fokusere på Det Indiske Ocean, begyndte forskere fra Curtin Universitet, at undersøge deres egne sensorer. Her fandt man et klart signal.

Da FN måtte derefter igen i gang med analysearbejdet, og denne gang fandt man lyden begravet i en masse baggrundsstøj.

Forskerne fortæller, at tidspunktet passer godt med den tid de regner med at flystyrtet fandt sted. Samtidig er der ingen tvivl om, at et flystyrt generer høj larm under vandet, når det styrter ned. Det kan dog ikke med sikkerhed slås fast, om lyden rent faktisk kommer fra et flystyrt eller om der er tale om naturlige lyde fra f.eks. jordskælv.

Passagerflyet forsvandt den 8. marts med 239 mennesker ombord.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>