Microsoft-ansat får tre måneders fængsel for at lække Windows RT

Det kom til at koste tre måneders fængsel og en symbolsk bøde på 100 dollars, at den tidligere Microsoft-medarbejder Alex Kibkalo i vrede valgte at dele fortrolig software med en fransk blogger. Dermed er sagen om læk af software nu slut, og da den russiske udvikler allerede har været fængslet i 86 dage, vil han snart blive løsladt og derefter sendt til hjemlandet, Rusland. Det skriver Infoworld.com.

Alex Kibkalo blev frustreret over en negativ evaluering af hans arbejde, og som ’straf’ valgte han altså at dele blandt andet en udgave af styresystemet Windows RT med den franske blogger før den officielle lanceringsdag. Software til at verificere licensnøgler til Windows blev også sendt ud af firmaet, hvilket potentielt kunne underminere Microsofts arbejde med at bekæmpe piratkopier.

Episoden fandt sted i august 2012, men sagen vakte senere hen megen opsigt internationalt, fordi det viste sig, at Microsoft opklarede sagen og fandt frem til den skyldige medarbejder ved at kigge i den franske bloggers hotmail-indbakke. Det førte til mange protester, og Microsoft har siden hen lovet, at firmaet ikke fremover selv vil bryde brevhemmeligheden på den måde, men altid overlade det til politiet.

Den tidligere Microsoft-medarbejder arbejdede for Microsoft i Libanon, da han lækkede softwaren, og skiftede siden hen til Microsoft i Rusland. Han blev fyret og fik et nyt job andetsteds i Moskva, men FBI kunne sætte kløerne i ham, da han rejste til USA for at deltage i en konference.

Læs også: Tidligere Microsoft-medarbejder anholdt for Windows-læk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>