Microsoft: To mindre batterier i din smartphone er bedre end et stort

To batterier er bedre end ét. Det er ét af Microsofts forslag til at løse det problem, som mange brugere af smartphones kæmper med, nemlig at telefonerne kan være temmelig forslugne, når det gælder strøm. Det skriver MIT Technology Review.

Der er sket forbedringer med software, mere effektive processorer, bedre batterier og større telefoner med plads til større batterier, men mange smartphone-brugere oplever stadig, at deres telefoner skal lades op mindst én gang i døgnet.

Læs også: Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

Men der er mulighed for at afhjælpe problemet med utraditionelle metoder, lyder det fra Microsoft.

»Vi kan ikke bare sidde og vente på, at den bedste batteriteknologi kommer. Vi kan gøre store fremskridt i dag, fordi de nuværende systemer ikke udnytter batterierne på en smart måde,« siger Microsoft-forsker Ranveer Chandra til MIT Technology Review.

Et af Microsofts forslag går på at erstatte det store batteri i telefonerne med to mindre batterier, som til gengæld er optimeret til hver deres formål. Det ene kan være optimeret til at levere meget strøm til eksempelvis spil eller GPS-applikationer, mens det andet er optimeret til at forsyne telefonen, når der næsten ikke skal bruges strøm i standby-tilstand.

En prototype på konceptet har ifølge Microsoft opnået at forlænge batteritiden med 20 til 50 procent.

Derudover ligger der ifølge Microsoft muligheder for forbedringer i mobilstyresystemerne, som kan blive bedre til at overvåge, om applikationer bruger uforholdsmæssigt meget strøm, og om de gør det, når brugeren ikke aktivt benytter dem.

I dag benytter mange smartphone-brugere sig af værktøjer til at opdage, om der er applikationer, der bruger for meget strøm, men et mere strømbevidst styresystem kunne automatisere den opgave.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>