NemID virksomhedssignatur i problemer: Glemte at ændre webadresse i koden

Virksomheder, som skulle oprette en ny NemID-signatur, har ikke fået lov mandag og tirsdag. Java-koden fra Nets er nemlig ikke blevet opdateret, som den skulle.

Det opdagede en Version2-læser, som blev ramt af problemet og kiggede nærmere på koden i appletten, man downloader for at få en ny virksomhedssignatur eller funktionssignatur.

Den nye udstedelsesadresse – https://www.medarbejdersignatur.dk/issue_certificate.html – er ikke tilladt ifølge Java-appletten, som kun tillader bestemte adresser.

»Dermed kan deres Java-applet ikke bruge deres egen adresse. Det tog os næsten 10 minutter at finde fejlen i deres Java. Gad vide hvor længe det tager Nets at finde den?« skriver læseren.

Hos Nets bekræfter kommunikationskonsulent Ulrik Marschall, at fejlen skyldtes en forkert adresse i koden.

»Vi har skiftet fra en Nets-DanID-platform til en Nets.eu-platform, og problemet relaterer sig til udstedelsesadressen. Det har vi åbenbart ikke været opmærksomme på, men nu er det blevet rettet,« siger han til Version2.

Rettelsen blev kodet i dag tirsdag og bliver implementeret i produktionskoden i løbet af natten til onsdag.

Der bliver udstedt 10 nye virksomhedssignaturer om dagen i gennemsnit, oplyser Nets, så det har ikke været et problem, som har ført til storm på telefonerne i kundeservice.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>