Norge tørster efter it-folk: 20.000 ledige jobs

Lige nu er der 20.000 ledige stillinger inden for it-faget i Norge, og den norske it-branche har i første kvartal af 2014 oplevet en vækst på 16 procent. Det skriver Teknisk Ukeblad.

Væksttallene overgår langt de forventninger, som den norske brancheorganisation IKT-Norge havde til 2014, hvor organisationen havde regnet med en vækst på cirka fire procent.

»Vi har mange store projekter kørende, specielt i sundhedssektoren, men også store digitaliseringsprojekter i mange kommuner og andre offentlige myndigheder. Så der er ingen tvivl om, at der er meget at lave for konsulenterne,« siger erhvervsudviklingsdirektør Fredrik Syversen fra IKT-Norge til Teknisk Ukeblad.

Manglen på it-folk er ikke kun et norsk fænomen, men en del af udfordringerne med at besætte it-stillingerne kan også læses ud fra kommentarerne til artiklen hos Teknisk Ukeblad. Flere påpeger nemlig, at efterspørgslen er koncentreret omkring hovedstaden Oslo, og at mange virksomheder efterspørger it-medarbejdere med kandidatgrader frem for eksempelvis at efteruddanne ansøgere med bachelorgrader.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>