NSA indsamler millioner af ansigter fra nettet

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA indsamler et enormt antal af billeder af folk på internettet. Det fremgår i et nyt dokument fra whistlebloweren Edward J. Snowden, som New York Times har fået adgang til.

Billederne bliver behandlet med ansigtsgenkendelsessoftware, hvilket NSA i stigende grad har gjort brug af over de sidste fire år. I et internt dokument fra 2011 står der skrevet, at NSA indsamler millioner af billeder om dagen, hvor omkring 55.000 er af god nok kvalitet til at kunne identificere ansigter.

NSA spår teknologien et stor fremtid, fordi der i stigende grad bliver udvekslet billeder på de sociale medier, email, MMS-beskeder og videokonferencer. Indtil videre er det dog uklart, præcist hvor mange mennesker der findes i NSA’s fotoalbum.

Ifølge en talsmand for NSA har efterretningstjenesten ikke adgang til den amerikanske kørekortsdatabase, som gemmer billeder af alle amerikanere med kørekort. NSA vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt efterretningstjenesten af har adgang til databasen over udlændinge som har ansøgt tilladelse om indrejse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>