Google lukker USA’s eneste smartphone-fabrik

Google købte i 2011 Motorola-divisionen Motorola Mobility for svimlende 12,5 milliard dollar. Google åbnede den første og eneste amerikanskbaserede smartphone-fabrik i Texas i maj sidste år.

Fabrikken er dog snart fortid, efter at Google har besluttet at lukke fabrikken, som på sit højeste nåede at beskæftige 3.800 ansatte. I dag er kun 700 tilbage, skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Lukningen kommer, efter at den profilerede amerikanskproducerede smartphone Moto X har haft et skidt salg på hjemmemarkedet. Salgsprisen droppede fra 600 til 400 dollar (fra ca. 3.300 til ca. 2.200 danske kroner) på relativ kort tid, hvorfor omkostningerne til fabrikken er blevet uforholdsmæssig høje.

BBC henviser til research-virksomheden Strategy Analytics, der anslår, at der blev solgt i 900.000 eksemplarer af Moto X de første tre måneder af 2014, hvilket altså ikke har været tilstrækkeligt for ejeren til at holde fast i den amerikanske produktion. Produktionen af Moto X skal fremover finde sted på fabrikker i Kina og Brasilien.

I januar solgte Google Motorola-divisionen videre til den kinesiske pc-producent Lenovo. Salget ventes at gå endeligt i gennem senere på året.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>