Nu er Google begyndt at glemme

Torsdag begyndte Google at fjerne resultater fra sin søgemaskine som følge af EU-Domstolens kendelse, der betyder, at personer skal have ret til at efterspørge sletning af søgeresultater, der dukker op, når man googler sit eget navn.

Det skriver The Wall Street Journal.

Hen over natten til torsdag opdaterede Googles ingeniører selskabets tekniske infrastruktur for at begynde at kunne implementere fjernelserne, og torsdag begyndte Google at sende de første e-mails ud til personer for at informere dem om, at de links, de havde bedt om at få fjernet, var i gang med at blive taget ned.

Google skal have hyret et særligt hold, der udelukkende vurderer, hvornår en henvendelse er alvorlig nok til at fjerne et resultat fra søgemaskinen.

»Det her er en ny proces for os. Hver henvendelse skal vurderes individuelt, og vi arbejder så hurtigt som muligt på at komme gennem køen,« lyder det fra en af Googles talsmænd ifølge The Wall Street Journal.

Og det er ikke en lille kø, de skal igennem. For en måned siden havde Google modtaget 41.000 henvendelser fra europæere, der havde hørt om EU-Domstolens nye kendelse og derfor via webformularer anmodede om at få slettet dele af sig selv fra nettet.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Googles hast med at fjerne folk fra deres søgeresultater er et direkte resultat af en klage fra den spanske mand Mario Costeja González, der i fem år kæmpede mod Google for at få dem til at fjerne søgeresultater, som viste, at han havde været i stor gæld.

Efter den langvarige juridiske kamp lykkedes det Mario Costeja González at vinde sagen ved EU-Domstolen, der altså tvinger Google til at tage hensyn til sådanne henvendelser fra europæiske borgere.

Ifølge The Wall Street Journal skulle det netop være de centrale søgeresultater for Mario Costeja González, som Google skulle have fjernet som de første.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>