Nu kan du få et drømmejob hos Apple – lær Siri at tale dansk




Apples intelligente assistent Siri er formodentligt på vej i en dansk udgave, og hvis du er heldig, kan du komme til at spille en nøglerolle i introduktionen. 

Det fremgår af et jobopslag på apple.com, som den danske elektronik-side recordere.dk har fundet.

Ifølge jobopslaget leder Apple efter en dansktalende ingeniør, der “kan lære Siri at tale og forstå nye sprog.”

Ud over at tale flydende dansk forventer Apple også, at du kan skrive kode af høj kvalitet, kan tænke kritisk samt har erfaring med blandt andet maskin-læring.

Apple lancerede Siri i forbindelse med præsentationen af iPhone 4S i 2011. Efterfølgende har Apple langsomt udbygget tjenesten med flere sprog, og i dag forstår Siri i alt 15 forskellige sprog og dialekter.

I første omgang har Apple fokuseret på store sprog i købestærke markeder som engelsk, spansk, japansk og kinesisk mandarin, mens sprog som dansk har været udeladt.

Siri bliver bedre til dansk
Apple er dog allerede i fuld gang med at forbedre Siris danskkundskaber. I forbindelse med iOS 8, der bliver frigivet til efteråret, vil Apple introducere en dikterings-funktion på dansk, der gør det muligt at diktere eksempelvis sms-beskeder og e-mails på dansk. Derudover har iPhonen gennem længere tid kunnet forstå en række simple kommandoer på dansk

Men det er altså endnu ikke blive muligt at kommunikere med Siri på dansk. 

Det er dog ikke første gang, at Apple leder efter dansktalende ingeniører til at arbejde med Siri. For knap halvandet år siden kunne vi her på Computerworld fortælle, at Apple jagtede en dans talende praktikant, der som led i seks måneders langt praktik-program skulle arbejde med Siri-funktioner.

Ud over en dansk ingeniør til Siri-programmet leder Apple også efter svensk-, norsk-, hollandsk-, arabisk-, russisk- og kinesisktalende ingeniører til tilsvarende stillinger.

Læs hele jobopslaget her.

Læs også: 

Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac’en for alvor flette fingre 



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>