Nu starter den vilde streaming-krig om dig for alvor




ComputerViews: Video on demand er ikke noget nyt koncept.

Hvis du som forfatteren til denne artikel også stiftede bekendtskab med den slags web-tjenester lige efter årtusindskiftet, ved du dog også, at det dengang primært var en god idé på papiret – men ikke ret meget mere end det.

For ringe internetforbindelser og et ret begrænset indhold var nok de primære forklaringer.

Men dengang fandtes der heller ikke så mange all-you-can-see-løsninger a la Netflix, og en computer var fortsat en stor, grim klods, der stod på kontoret.

Men internettet blev hurtigere og hurtigere, og pludselig kostede 10 Mbit/s om måneden ikke mere end et par biograf-billetter med popcorn.

Vi fik alle en smartphone, tablet-pc’en buldrede ind i de danske hjem, apps blev en del af danskernes ordforråd, og flimmerkassen blev digital og forbundet til internettet.

Pludselig gav video on demand rigtig god mening for rigtig mange danskere.

Det er nok DR’s online-tilbud og Netflix, der for alvor har fået hr. og fru Danmark til at se mulighederne i at se tv over nettet.

Men det er kun begyndelsen, for selv om on demand-konceptet har eksisteret i mange år, er det først nu, at det helt store gennembrud er en realitet.

Sådan er billedet i dag
Ifølge tal fra Kulturstyrelsen/TNS Gallup var YouTube i januar stadig den mest populære streaming-tjeneste herhjemme, da 39 procent af de danske husstande kunne svare, at den jævnligt bliver brugt.

Dernæst kommer DR med 23 procent og Netflix med 22 procent.

Viaplay bliver ifølge Kulturstyrelsens tal jævnligt brugt i syv procent af de danske husstande, hvilket også gælder TDC Play, mens tjenester som TV 2 Play og Youbio kommer lige efter på popularitets-skalaen.

“Tv som begreb er under forandring i disse år. De seneste år har budt på en kraftig stigning i udbuddet af tv eller tv-lignende indhold, der distribueres on demand via internettet til modtagelse på andre platforme end det traditionelle stue-tv: pc, tablets, smartphones og smart tv’s med funktioner hentet fra de mobile enheder – internetadgang og apps,” skriver Kulturstyrelsen i rapporten.

Det er i dag kun 42,9 procent af de adspurgte danskere, der siger, at de aldrig ser tv på internettet, mens resten gør det i varierende grad.

Selv om der endnu ikke er tale om nogen masseflugt fra de traditionelle måder at få et tv-fix på, er der ingen tvivl om tendensen:

“TV-seningen er de senere år i stigende omfang skiftet fra sening af flow-tv/lineært tv på det traditionelle stue-tv til sening on demand på andre platforme – pc, tablet og smartphone,” slår Kulturstyrelsen fast i rapporten.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>