SF’s medlemsdatabase hacket – CPR-numre offentliggjort i hævnaktion

21 nuværende eller tidligere SF-politikere fra folketinget er blevet ramt af et hackerangreb, hvor personlige oplysninger som CPR-numre er blevet offentliggjort på nettet.

Det oplyser hackerne bag aktionen, som har sendt Version2 en e-mail med de personfølsomme data. Udover CPR-numre, fuldt navn og adresse samt telefonnumre rummer listen også hash-værdier af politikernes kodeord, altså en slags krypteret version af kodeordet, der ikke umiddelbart kan bruges til noget. Men for én politiker, Holger K. Nielsen, er der oplyst et password i klartekst. Hvilket system, passwordet eventuelt skulle have været brugt til, fremgår ikke.

Listen er ikke opdateret og rummer dermed også tidligere SF-profiler, som nu er skiftet til Socialdemokraterne eller det Radikale Venstre, for eksempel Astrid Krag og Ida Auken.

Ifølge hackernes e-mail har de tiltusket sig data om mange SF-politikere, men har valgt kun at offentliggøre folketingsgruppens data, som en ’straf’ for at SF stemte for loven om Center for Cybersikkerhed. Den blev vedtaget onsdag den 11. juni og betyder, at det officielle danske sikkerhedsværn på nettet nu også helt juridisk bliver flyttet ind under Forsvarets Efterretningstjeneste, hvilket giver centeret meget vide beføjelser til at indsamle og gemme data, opsamlet via monitorering af især internetforbindelser i den offentlige sektor.

Læs også: Bredt flertal vedtager udskældt lov om Center for Cybersikkerhed

Politiken, der også har fået besked fra hackerne, har talt med Holger K. Nielsen, som finder situationen ’ubehagelig’, men omvendt bruger hackerangrebet som eksempel på, at der er brug for loven om Center for Cybersikkerhed. Han afviser, at SF har ignoreret kritikken af loven undervejs i lovarbejdet.

Forsvarsminister Nicolai Wammen kalder hackernes aktion for et angreb på demokratiet.

»Det er dybt problematisk og forkasteligt, hvis der er enkeltpersoner eller grupper, der på den baggrund begynder at rette angreb med ulovlige handlinger på politikere med synspunkter, man ikke deler. Det er et angreb på demokratiet, hvis man på ulovlig vis begynder at udstille eller chikanere politikere, fordi de har en anden overbevisning, end man selv har,« siger han til Politiken.

Version2 har kontaktet SF for at høre nærmere om angrebet, men partiet ønsker ikke at udtale sig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>