Sjusk i højklassificeret laboratorium: 75 forskere muligvis smittet med miltbrand

75 personer bliver i disse dage overvåget eller får tildelt antibiotika, efter at de ved et uheld har været udsat for Bacillus anthracis – herhjemme bedre kendt som miltbrand. Det skriver det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention i en pressemeddelelse. Det var på centrets laboratorium i Atlanta, at bakterierne blev spredt.

Det amerikanske US Health Agency fortæller, at forskere i et højsikrede biosikkerhedslaboratorium ikke fulgte de normale procedurer, hvilket betød, at bakterier ikke blev inaktiveret, inden de blev sendt videre til forskning.

De potentielt inficerende prøver blev flyttet og brugt til eksperimenter i tre forskellige laboratorier under Centers For Disease Control, som ikke er udstyret til at behandle levende miltbrandsporer. Forskerne, som troede, at bakterierne var blevet inaktiveret, var ikke iført tilstrækkeligt beskyttende udstyr, da de behandlede materialet.

Levende bakterier skulle ikke være levende

Efterforskningen fortsætter, men tidlige rapporter viste, at det højklassificerede Centers for Disease Control-laboratorium, som forberedte miltbrandprøverne, ikke i tilstrækkelig grad fik inaktiveret bakterierne, inden de blev sendt videre til centrets andre laboratorier, som ikke har samme sikkerhedsniveau.

Efterforskere har fastslået, at på et tidspunkt mellem 6. og 13. juni kan procedurerne i to af de tre laboratorier have gjort, at miltbrandsporerne kunne bæres i luften, og dermed gjort dem smittefarlige.

Den utilsigtede eksponering blev opdaget 13. juni, da de originale bakterieplader blev indsamlet for at blive destrueret. Her blev der fundet levende bakterier på pladerne. Pladerne havde fremstået som negative for miltbrand, da prøverne blev udsendt til andre CDC-laboratorier.

Lav risiko

Efterfølgende begyndte man med det samme at tage hånd om sundhedsrisiciene, og de medarbejdere, som havde behandlet de aktive bakterieplader, fik besked.

Centers for Disease Control gør meget ud af at fremhæve, at alle skridt nu er taget for at beskytte de involveredes helbred, selv om risikoen for infektioner bliver betegnet som ‘meget lille’. Blandt andet er der givet antibiotika til hele det potentielt udsatte personale.

Centers for Disease Control regner ikke med, at medarbejdere ud over i laboratorierne, familiemedlemmer eller den generelle befolkning har risiko for at blive udsat for bakterierne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>