Trykfald og larm i kabinen tvinger Airbus til at skifte døre på A380

Verdens største passagerfly, Airbus A380, har ifølge det nordtyske medie NDR oplevet flere episoder, hvor der er kommet sprækker i dørene under flyvning.

Det får nu flyproducenten til at udskifte en stor del af dørene på A380-flåden. Svenske NyTeknik skriver, at der er tale om hver tiende dør.

NDR omtaler flere af de episoder, som får Airbus til at skride til handling, herunder 11. februar 2013, hvor der ifølge en britisk passager på en Emirates-flyvning fra Bangkok til Hong Kong i 27.000 fods højde var en af dørene, som åbnede en smule.

Trykfald og kulde i kabinen

Passageren har fortalt, at det gav et brag, og der blev meget koldt i kabinen, hvorefter kabinepersonalet dækkede hullet til med tæpper.

Det mest kendte tilfælde fandt sted januar 2014, da en A380 fra Singapore Airlines oplevede et trykfald i kabinen under en flyvning til London. Trykfaldet betød, at iltmaskerne faldt ned, og at flyet måtte nødlande i Baku, Aserbajdsjan. Her var årsagen tilsyneladende en af dørene på hoveddækket.

Flere klager

Ifølge NDR’s program Hamburg Journal har flere flyselskaber – heriblandt Airbus’ største kunde, Emirates – klaget til producenten over flyenes dørproblem.

»De vibrerer, og de larmer,« lyder beskrivelsen i en intern rapport om dørene. Men ifølge Airbus kan dørene ikke forårsage sikkerhedsproblemer.

Ifølge en rapport i den franske avis La Tribune har et team af specialister fra Airbus og Det Europæiske Luftfartsagentur (Easa) undersøgt A380-dørene. En løsning på problemet vil blive fremlagt i løbet af de kommende uger.

Ifølge avisen Die Welt løber de samlede omkostninger for udskiftningen af dørene op i et trecifret millionbeløb i euro.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>