Spørg Læserne: Hvilket lys tiltrækker ikke insekter?

ang Lys farve ved jeg ikke, for jeg ved ikke hvilke Farve insekter ser, om de ser farver overhovedet.

Det er jo som sådan et navigations problem insekterne har, når de flyver imod en lampe… – de navigere mig bekendt efter Månens lys under normale omstændigheder, da den er svært at nå sker det meget sjældent af man ser insekter rundt om den. Man skulle næsten tro at de alle fløj i retning af månen, eller helst vil have den X antal grader over vandret, for at kunne holde kurs.
Vores lyskilder er meget kraftigere end månen, så de overskygger månens lys, og derved ovrtager de månens lys -og bliver “månen” for insektet der er kommet for tæt på. Derfor ses det at insekterne gentagne gange banker ind i pæren, falder til jorden, og kan flyve væk, men flyver direkte imod pæren igen, igen, igen.

Insekter tiltrækkes også af Blacklight (læs UV-lys), som der jo er i det meste lys. Det kan iøvrigt anbefales af prøve det sammen med børn at sætte et hvidt lagen op, og belyse det med UV-lys, da natsværmeres tegninger tydeligt ses i det lys. Deres tegninger er oftes meget mere imponerende end deres farverige dagslys fætre, sommerfuglene.

Den eneste løsning jeg har fundet på problemet, er at ved “indflyvnings stederne”, læs dør/vinduer, -der sætter man en kraftigere Pære op -så tiltrækkes de af den i stedet for den indenfor.

-Det meste er baseret på egne erfaringer med test af insekter og lys. Noget er vås, for at det er lige til at forstå.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>