Tusindevis af data fra app skal forbedre vejrudsigten

En app ved navn PressureNet kan potentielt bidrage til at gøre verdens meteorologer bedre til at forudsige vejret, skriver MIT Technology Review.

App’en gør nemlig det specielle, at den udnytter nogle af de sensorer, der er indbygget i flere Android-telefoner, der gør telefonen i stand til at måle tryk. Google indarbejdede i sin tid funktionen, da sensorerne dermed ville gøre location finding mere præcis.

To app-udviklere har fundet ud af, at sensorerne ved at måle atmosfærisk tryk kan bruges til at forudsige vejret og vejrfænomener, og den idé har de forelagt forskeren Cliff Mass, der forsker i atmosfærisk videnskab på University of Washington.

Han var så tændt på idéen om, at trykdata fra telefoner kan bruges til klimamodeller, at han har indgået et samarbejde med de to grundlæggere af PressureNet, Jacob Sheehy og Phil Jones.

Idéen med app’en er nu, at dens brugere skal give adgang til denne data, og derfor udsendte PressureNet en opdatering i sidste uge, hvori de bad deres brugere om adgang til dataene for netop at kunne sende dem videre til videnskabsmanden Cliff Mass.

Videnskabsmanden mener således at et tilstrækkeligt stort datagrundlag kan bruges til at forudsige langt mere præcis, hvor et vejrfænomen som en tordenstorm eller tornado vil ramme og bevæge sig henad. Dermed kan app’en vise sig meget værdifuld.

For at dataene virkelig skal kunne udnyttes kræver det dog stadig en markant stigning i downloads og dermed måleinstrumenter.

18.000 mennesker menes på verdensplan at have app’en der angiveligt laver 6.000 registreringer på en time.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>