Tysk krypto-guldgraver laver 3,4 millioner kroner med malware på NAS-enheder

En tysk hacker har genereret for mere end 3,4 millioner kroner ved at kapre et ukendt antal netværkslagringsenheder og gøre dem til digitale slaver for at generere kryptovalutaen Dogecoin, lyder det fra sikkerhedseksperter ifølge amerikanske computerworld.com.

En af sikkerhedseksperterne fra Dells it-sikkerhedsenhed udtaler ifølge computerworld.com, at han aldrig før har set så stor en malware-installation.

Angiveligt skulle hackeren have udnyttet en sårbarhed i såkaldte network-attached storage-systemer (NAS), som produceres af firmaet Synology til brug i både private hjem og på kontorer, hvor han derefter har placeret en kryptovaluta-miner på flere forskellige devices, der alle har genereret valutaen for ham.

Synology var bekendt med sikkerhedshullet, som skulle være blevet fikset med en patch, der udkom i september sidste år. De kaprede NAS-systemer var dog ikke blevet opdateret.

Kryptovaluta har længe været et fokusområde for hackere og andre IT-kriminelle, men indbruddene har som regel kredset om at få adgang til og stjæle allerede eksisterende valuta som Bitcoins, der kunne findes i digitale punge.

Den tyske hackers metode med at kapre computere og devices og indstille dem til at generere valuta for ham er dog en helt ny udvikling.

Hackeren fik 500 millioner Doge ud af anstrengelserne, hvilket svarer til godt 3,4 mio. kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>