Afsløring: Overvågningssystemer er pivåbne for hackere

Det er alt for let at få adgang til nogle overvågningskameraer, fordi de anvender standard-brugernavnet og -adgangskoden, som ejerne har glemt at ændre.

Ønsker en it-kriminel at spore disse kameraer, kan det ske nemt via webtjenesten Shodan.

Det skriver vores kolleger på Computerworld Norge, der oplyser, at en af verdens største leverandører af videoovervågningsløsninger, Exacq, har hundredvis af den slags systemer bare i Norge.

“En grov optælling fra Computerworlds side tyder på, at omkring halvdelen af disse kun er sikret ved hjælp af fabrikkens standard-brugernavn og kodeord, som er let søgbare og tilgængelige i producentens egne manualer.”

Compuyterworld Norge forklarer, at kriminelle på den måde kan få adgang til overvågningsbilleder fra både norske butikker og lagerlokaler, men også fra private hjem, hvor udstyret er installeret.

Forkert formulering i vejledning
Selv om selve producentens vejledning tydeligt råder brugeren til at ændre adgangskoden, er importøren Vicons brugervejledning knap så klar i budskabet.

Det skyldes, at den forklarer, at standardkontoen er til opstart af systemet og for dem, der ikke skal have administratorrettigheder – og at brugernavn og password til denne konto ikke skal ændres.

Vicon forklarer til Computerworld Norge, at formuleringen drejer sig om de systemer, der er offline, men at man nu vil ændre det, så det er tydeligt, at standard-indstillingerne skal ændres, hvis systemet kobles til internettet.

Det er et velkendt sikkerhedsproblem, at folk glemmer at ændre default brugernavne og adgangskoder, så eksempelvis Wi-Fi-routeren eller FTP-serveren er alt for nem at gå til for de it-kriminelle.
 
Problemet er ikke kun, at de kriminelle dermed forholdsvist nemt kan få adgang til eksempelvis routeren, men også, at routeren kan være forbundet til anden hardware med kritiske data, som hackerne dermed også kan forsøge at få adgang til. 

Læs også:

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>