Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn – til en rørende pris

Opsætning


Den lille Chromecast sættes ind i et HDMI-stik og et USB-stik. Mit fjernsyn har sit eget USB-stik, så min Chromecast er altså kun tændt, når mit fjernsyn er.

Googles Chromecast-dongle kom på det amerikanske marked sidste sommer som et brugervenligt alternativ til videostreaming.

For du skal blot bruge fjernsynets HDMI-indgang og strøm via et USB-stik, hvorefter donglen via sin sorte pind lader dig streame video direkte til dit fjernsyn over dit Wi-Fi.

Nu er Chromecast endelig kommet til salg i Danmark, og derfor tager vi selvfølgelig et kig på det lille vidunder.

Den sorte USB-stick-lignende boks er designet til at kunne gemmes diskret bag ens fjernsyn og lades op via et USB-stik. Langt de fleste fjernsyn har nu til dags en USB-udgang, så man behøver ikke lange ledninger ned til en stikdåse.

Jeg har selv haft min Chromecast siden oktober, hvor jeg købte den fra det britiske Amazon. Prisen lå dengang på samme niveau, som den i dag er i de større danske hardwarebutikker: Cirka 270 kroner.

Man har tidligere kunnet købe Chromecast’en uofficielt igennem forskellige danske netbutikker, men her var prisen skruet noget højere op.

Pausefisken


Pauseskærmen for Chromecast er forskellige naturbilleder. Man behøver ikke selv at gå over til det HDMI-stik, som man har sat Chromecast’en i. Det sker helt automatisk, hvis man trykker på ‘Chromecast’-ikonet i en app.

Uhyggeligt nemt at sætte op
Opsætningen er uhyggeligt nem. Chromecast’en isættes et tomt HDMI-stik og får strøm igennem USB – enten via fjernsynet eller igennem den medfølgende adapter.

Derefter henter man den dertilhørende app til enten iOS eller Android ved navn Chromecast, som med det samme forbinder sig med Chromecast’en, så længe du har et fungerende Wi-Fi til at køre.

Igennem app’en indtaster man Wi-Fi-koden, og … ja, det var faktisk det.

Derefter kan enhver enhed tilslutte sig Chromecast’en – man skal blot være på samme netværk som Chromecast’en, og man behøver end ikke at hente Chromecast-app’en. Den er kun til opsætning.

Det er absolut Chromecast’ens største fordel: Hvor brugervenligt produktet er.

Det kan være en af grundene til, at der ikke følger store, intimiderende manualer med i den lille kasse, når man køber produktet. Her ligger kun Chromecast’en og et USB-stik.

Efter opsætningen skal man heller ikke tænde for Chromecast, før den virker. Den er hele tiden på og klar til at blive streamet til.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>