Nissan tester overfladebehandling, så du slipper for at vaske bilen

Bilproducenten Nissan eksperimenterer med en overfladebehandling, som lader til at være effektivt over for mudder, regn, sne, slud og vand fra vandpytter.

En Nissan Note har fået et lag Ultra-Ever Dry, der sælges og markedsføres af firmaet UltraTech International. Ultra-Ever Dry afviser vand og de fleste former for olier – det er både super-hydrofobisk og oleofobisk.

Behandlingen giver materialer en overflade med en masse bittesmå spidser, så vand eller olie ikke rigtig har noget at sætte sig fast på.

Læs også: Se nyt nanomateriale afvise alt fra sennep til cola

Det er sikkert ikke noget tilfælde, at den skidtafvisende belægning netop er testet på en hvid Nissan Note. Ultra-Ever Dry er nemlig ikke gennemsigtig, men efterlader en tynd, hvid hinde. Man skal nok regne med, at den skinnende metallak bliver noget mere mat i det, hvis man har påført Ultra-Ever Dry, som da heller ikke kan anvendes på ruderne.

Ultra-Ever Dry skulle være mere modstandsdygtigt end lignende produkter, men det nedbrydes langsomt af de ultraviolette stråler fra Solen. Hvis ikke det problem løses, skal overfladebehandlingen fornys en gang om året.

I løbet af de kommende måneder vil ingeniører fra Nissan Technical Centre Europe fortsætte med at teste overfladebehandlingen, fremgår det af en pressemeddelelse fra bilproducenten. Spørgsmålet er, om behandlingen er så god, at den skal tilbydes bredt til bilejere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>