Kinesere 3D-printer ti nye hjem på én dag

Helt uden at bruge en eneste mursten har Shanghai Winsun Decoration Design Engineering Co printet ti hjem i løbet af en enkelt dag, skriver norske Teknisk Ukeblad.

Betonhusene på 200 kvadratmeter skal bruges som boliger. Produktionsprisen beløber sig ifølge 3D-printersitet 3ders.org ikke til mere end 4800 dollars – knap 26.000 danske kroner. Den lave pris skyldes, at husene bliver sat sammen af de printede moduler, som består af sand, cement og glasfibre.

Læs også: Hollandske arkitekter 3D-printer et helt hus

Ingeniørerne bag husprintene mener også, at det vil være muligt at genbruge industri- og anlægsaffald som udskriftsmateriale i printeren. Og det er cool, siger den norske leder af Entreprenørforeningen og direktør i virksomheden Backe bygg, Sven Christian Ulvatne.

»I øjeblikket printer de et meget simpelt boligbyggeri uden isolering eller varmeanlæg. Men med den hurtige udvikling på området kan jeg ikke udelukke, at de ender med at kunne printe en mere komplet bygning. Det her kan blive starten på noget stort,« siger han til Teknisk Ukeblad.

Læs også: 3D-printet mekanisk håndprotese koster kun 50 dollars i materialer

De særlige printere, som udskriver væg-skelettet, er udviklet af Suzhou Yingchuang Science and Trade Development beliggende i Kinas østlige Jiangsu-provins. Direktøren for virksomheden, Ma Yihe, forklarer om processen til theshortpinguin.com:

»Byggematerialerne er printet af vores 3D-printer lag for lag, hvorefter de bliver lagt sammen, og hvert lag bliver fastgjort til det næste. De vil ikke gå fra hinanden eller gå ud af form og kollapse.«

Hvert lag er omkring tre centimeter tykt, men ifølge Ma Yihe er de fem gange så hårde som konventionelle konstruktionsmaterialer.

»Vi kan printe hele vægge på fabrikken, levere dem til byggepladsen, og så skal væggene bare stakkes med en kran. De er hule indvendigt, og cementen kan fyldes direkte i. Det er meget enkelt at gøre,« forklarer Ma Yihe.

Se video af husene og print af væggene her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>