Australsk fartøj opsnapper to gange syv minutters signaler fra forsvundet fly

Endnu to signaler, der sandsynligvis stammer fra det forsvundne fly MH370, er blevet opfanget af et australsk fartøj, skriver en lang række medier, herunder Danmarks Radio

Ifølge leder af eftersøgningen, Angus Houston, blev det første signal opfanget tirsdag eftermiddag, mens det andet signal blev opfanget om aftenen samme dag. Begge gange varede signalet i omkring syv minutter.

Eksperter har analyseret signalerne og bekræftet, at de er menneskeskabte og stemmer overens med frekvensen, som de sorte bokse fra flyet udsender.

Se Ingeniørens fokus om Malaysian Airlines MH370

Flyet er designet til at udsende signaler i det øjeblik halen rammer vand, men batterierne er kun beregnet til at holde i 30 dage. Det er nu 33 dage, siden flyet styrtede.

»Signalerne bliver stadig svagere. Hvilket betyder, at enten bevæger vi os væk fra dem, eller også er batterierne ved at dø,« siger Angus Houston på et pressemøde i Perth i det vestlige Australien.

Signalerne har dog hjulpet til at begrænse eftersøgningsområdet til et areal på 75.000 kvadratkilometer. Til sammenligning er Danmark omkring 43.000 kvadratkilometer.

Følg jagten på MH370 i din indbakke – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

»Jeg mener, at vi leder i det rigtige område. I løbet af nogle dage vil vi forhåbentlig finde noget på bunden, der bekræfter, at dette er stedet, hvor MH370 ligger,« siger Angus Houston

Han forklarer at det mindre eftersøgningsområde gør det betragteligt lettere at planlægge efterforskningen.

»Jeg er optimistisk omkring, at vi vil finde flyet, eller hvad der er tilbage af det, i en ikke så fjern fremtid,« siger efterforskningslederen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>