Australsk minister: Vi har lokaliseret de sorte bokse

De australske eftersøgningshold, der i disse dage intensivt forsøger at finde frem til det forsvundne malaysiske fly, er nu sikre på i hvilket område, de sorte bokse fra MH370 befinder sig.

Det skriver flere medier, heriblandt Retuers, efter den Australske Premierminister Tony Abbott i en officiel udtalelse erklærede sin optimisme.

»Vi er sikre på, at vi kender positionen for den sorte boks’ flyoptager med nogle kilometers forskel. Det betyder dog stadig, at selvom vi kender den nogenlunde position for den sorte boks, er det ikke det samme som at bjærge vragdele næsten 4,5 kilometer under havoverfladen eller finde ud af, hvad der skete på flyet,« sagde han på en tale i Shanghai.

Siden i går, torsdag, er eftersøgningområdet blevet snævret yderligere ind.

Fly og skibe gennemsøger to store områder der til sammen er på 2,390 kvadratkilometer nordvest fra den australske by Perth på udkig efter vragrester, men det er i den noget mindre af de to zoner, at efterforskerne har mest tiltro til, at flyet er styrtet ned.

Zonen er blevet snævret ind til ‘kun’ at dække 600 kvadratkilometer, og det er også her, at det australske skib Ocean Shield har opsnappet flere pinger fra, hvad der formodes at være flyets sorte bokse.

Læs også: Nyt ping-signal giver optimisme i jagten på MH370

I går registrerede efterforskerne så endnu et ping, hvilket dog nu er blevet vurderet til ikke at stamme fra de sorte bokse, fastslår et australsk center for lydanalyse.

Alt i mens søgningen efter MH370 fortsætter, kører de sorte bokses batterier på de sidste krampetrækninger, efter det nu er over en måned siden, at MH370 forsvandt. Dermed kan det snart være slut med at modtage pinger.

»Vi er nu kommet til fasen, hvor signalet fra, hvad vi er sikre på er den sorte boks, er begyndt at forsvinde, og vi håber at få så meget information som muligt, inden signalet endelig forsvinder,« sagde den australske premierminister Tony Abbott ifølge Reuters.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>