Banktyve stjal over 11 millioner med fjernstyret KVM-enhed

En gruppe it-forbrydere nåede at stjæle mere end 11 millioner kroner fra en række banker, før de blev fanget. Tyverierne lod sig gøre takket være et lille velplaceret stykke hardware, der tillod tyvene at overvåge flere af bankens computere. Det skriver Graham Cluley.

Det lille stykke hardware er en såkaldt KVM (Keyboard, Video, Mouse) enhed, der normalt bruges til at kontrollere flere computere fra én position.

Enheden, der typisk ikke fylder mere end en stor smartphone, var forbundet med et 3G-modem, så hackerne kunne holde kontakten med boksen fra et nærliggende hotel.

Ved at udgive sig for at være it-teknikker, fik en af hackerne adgang til baglokalet i en af Barclays filialer i London. Herfra havde han adgang til bankens it-systemer, og formåede at tilslutte KVM-enheden, før han forlod banken igen.

Hackerne fik takket være enheden opsnappet bankpersonalets kodeord og kunne generelt følge med i, hvad der foregik på skærmene. Det gjorde dem i stand til at lave 128 bankoverførsler til en række særlige hvidvaskningskonti. Overførsler, der altså sammenlagt svarede til mere end 11.300.000 kroner.

Selv om banken opdagede tyverierne den samme dag, lykkedes det kun at redde lidt over halvdelen af det stjålne beløb.

Gruppen fortsatte med at bruge metoden i andre banker, men blev afsløret i tredje forsøg. De i alt ni anholdte i sagen er i følge Graham Cluley til sammen blevet idømt 24 års fængsel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>