Blog: code.org: Mere sjov programmering for børn – og hvordan kommer vi videre?

I direkte forlængelse af sidste uges blog-indlæg om børneprogrammering satte jeg mig i dag med hjemmesiden http://code.org. Det er et site, som prøver at forøge interessen for at programmere. Man bliver guidet igennem sjove programmeringsøvelser, og rammen er meget kendt: Flappy Bird, Angry Birds og Plants vs. Zombies.

Da jeg startede med at se på Flappy Bird på code.org, blandede min datter Louise på 10 sig hurtigt, og hun forklarede med det samme hvor håbløs jeg var til det. Perfekt start :-)

code.org har bl.a. et glimrende forløb på ca. en time, hvor man lærer at løse sjove programmeringsopgaver. Opgaverne har som nævnt Flappy Bird, Angry Birds og Plants vs Zombies som fokus. Mellem de enkelte opgaver giver Bill Gates, Mark Zuckerberg og andre kendiser en en introduktion til det man nu skal i gang med at løse. Louise synes, det var ret sjovt at lave sit eget Flappy Bird. Især var det sjovt at lave reglerne i Flappy Bird om, så man fik fire point når man rammer en forhindring (se nederst til højre i billedet) :-)

Som det ses på billedet er det ret ærgeligt at noget af hjemmesiden er oversat til dansk, men ikke alt. Det var en god udfordring for 10-årige Louise, men det vil være en del bedre hvis alt blev oversat.

Programmeringsforløbet afsluttes med en “Plants vs. Zombies” opgave, hvor Zombien skal følges igennem en labyrint kun ved brug af de programmeringsblokke som ses til højre i billedet:

Louise var lidt stolt, da programmeringsforløbet blev afsluttet med et diplom. Glimrende :-)

Når jeg kigger på Louises tilgang til den slags programmeringsforløb kan jeg se store perspektiver for at få flere unge til at interessere sig for programmering af computere.

Min søn Frederik har tidligere været i praktik hos Casalogic, hvor han gav den gas en uge som programmør.
Det kan lade sig gøre.

Et argument for at sætte programmering på skoleskemaet er at de fleste af vores børn anvender computere fra barnsben.
Programmering giver brugeren en spændende vej til at bruge computeren langt mere aktivt og kreativt.
Vi kommer helt sikkert til at mangle dygtige programmører i fremtiden, og jeg synes det vil være ærgeligt hvis man ikke finder plads til programmering – helst integreret i undervisningen, men ellers som emneuger, og/eller valgfag i 7-10 klasse.

Er det bedre, at skrive til vores undervisningsminister om vores nye folkeskole:

Kære Christine Antorini

Kommer undervisningsministeriet med planer hvor folkeskolens elever vil få
mulighed for at få uddannelse i programmering af computere?

MVH Peter Toft

Hvor tager vi debatten for at komme videre?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>